Ducati

mk140227_Uden_MotoPuro8MK_0981

Moto Puro presenteert Ducati Élite II

Op de motorbeurs Utrecht heeft Moto Puro het doek gehaald van hun “Ducati Élite seconda versione”. Om de café racer liefhebbers verstelt te doen staan heeft de werkplaats de laatste maanden buiten het zicht van nieuwsgierige ogen in het geheim deze special opgebouwd en ontwikkeld.

Als basis werd een nieuwe Ducati 1199 Panigale S gestript. Deze ultieme Superbike die van af fabriek beschikt over onder andere ABS, Traction Control, elektronische motorrem en maar liefst 195 PK vormde het fundament de ode aan de 55 jaar geleden in 1959 door Ducati gebouwde “Superbike” de Ducati Élite 200.
Grootste uitdaging was om de Élite II er als naked café racer ook zo kaal mogelijk uit te laten zien en toch alle high tech elektronische features te behouden. Vrijwel alle bekabeling is weggewerkt, onder andere door de enkelzijdige achterbrug heen. Vervolgens is de motor voorzien van hoogglans gepolijste forged spaakwielen met rode nippels, zijn alle originele aluminium onderdelen zoals de tank hoogglans gepolijst en is er een custom made uitlaat van QD gemonteerd. Het complete subframe is vervangen door een zelf gemaakt trellis subframe waar op een wederom een in eigen huis gemaakt zitje geplaats kon worden.
Om niet de makkelijke weg te bewandelen werden de clipons verwijderd en een nieuwe kroonplaat gemaakt waarop het afhangende u-horn stuur op risers geplaats kon worden. De klassieke ronde verlichting en de “Monza” quick filler cap maken het geheel af.

mk140227_Uden_MotoPuro8MK_0956

Deze unieke Ducati Élite seconda versione staat nu rijklaar te koop in de Moto Puro showroom.

Moto Puro is officieel Ducati dealer voor Zuid-Oost Nederland, te Nuenen vlakbij Eindhoven. Moto Puro is enige jaren geleden uit passie voor het beroemde merk uit Borgo-Panigale, Bologna door Eveline & Jean-Claude Luijcx opgericht om met meer mensen hun hartstocht te delen. Door race activiteiten, evenementen voor klanten, special bouw, hoge service gerichtheid en thinking outside the box, probeert Moto Puro een klein stukje Italiaanse  passie te brengen naar het bourgondische Brabant.

mk140227_Uden_MotoPuro8MK_0953

Bike:            Ducati Panigale S
tech.specs:    195 PK, DTC, EBC, DES, DQS, fully RbW, TFT dash, monocoque alu frame
Wheels:        Kineo 17” tubles forged rims
Exhaust:        QD
Alu parts:      DPNS
Paint:           MW-Design
Price:            on request

mk140227_Uden_MotoPuro8MK_0990

Voor meer informatie:
Moto Puro
Gulberg 45A
5674 TE Nuenen
info@motopuro.nl
www.motopuro.nl

Meer berichten

You must be logged in to post a comment Login

Impression