Honda CB900F Chapell customs

 

DSC_6621

De 1982 Honda CB900F waar we naar kijken is de persoonlijk fiets van Rob, eigenaar van Chapell customs. Rob, kocht de Honda twee jaar geleden als een partij onderdelen. Hij heeft in deze twee jaar de motor opgebouwd.

Van het frame heeft Rob alleen het deel behouden waar het blok in hangt. De rest heeft hij allemaal opnieuw gemaakt. Hieronder valt ook een door hem zelf ontworpen mono-shock.

Powdercoated frame

De  CB900F heeft nu een Harley Davidson V-Rod koplamp met een ingenieus aangepaste koplampbevestiging die tevens fungeert als verstelbare stuur stop. De voorvork is van een 2006 Suzuki GSX-R750, hoofdremcilinder en koppelingspomp komen van een Honda Fireblade. De nieuwe kroonplaat is door Rob zelf ontworpen en biedt nu ook ruimte voor het digitale dashboard. Rob ontwierp de glasvezel seat-unit met behulp van schuim en ik moet zeggen dat dit echt een supermooie seat-unit is. De achterbrug is van een Honda CBR600F, deze werd aangepast om hem passend te krijgen.

 

DSC_6657

Het achterwiel is ook van een Honda CBR600F. Door het bredere wiel moest er een offset voortandwiel gemaakt worden om alles goed uitgelijnd te krijgen.

Tot slot kreeg de motor een complete motorrevisie en werd opgeboord tot 985cc , en is nu voorzien van Keihin CR31 carburateurs.

 

DSC_6624

Ik moet zeggen dat dit een supermooie Caferacer geworden is. Bij mij staat hij in de top 10!!

 

DSC_6613

 

Bron: Chapell Customs

Meer berichten

You must be logged in to post a comment Login

Impression