Poster Jeugdwedstrijd 14 september 2013

De motorclub AMBC uit Staphorst gaat op 14 september door met haar clubcross seizoen! Na enig oponthoud doordat men van de gemeente Staphorst een verbod kreeg opgelegd voor het organiseren van crosswedstrijden gaat de club nu toch verder met haar clubkampioenschap. Helaas mogen de zwaardere MX1 en MX2 motoren niet starten maar concentreert de AMBC zich op wedstrijden voor de jeugdklassen t/m 85cc. Deze opzet zal voorlopig gehandhaafd worden totdat de nieuwe vergunning een feit is. De club is al enige tijd bezig met een traject om tot een nieuwe omgevingsvergunning te komen. Hierbij staat ook een baanuitbreiding gepland. De club heeft hiervoor reeds een bijdrage van €200.000 van de gemeente Staphorst toegezegd gekregen.

Men hoopte dat de periode tot het ingaan van de nieuwe vergunning overbrugd kon worden en men gewoon haar wedstrijden kon blijven organiseren. Door protesten van omwonenden moest de gemeente enige concessies in het nadeel van de AMBC doen en het voorlopig uitsluiten van de zwaardere klassen is daar een gevolg van. Neemt niet weg dat de club van zins is gewoon door te gaan met crossen voor zover dit de huidige vergunning toelaat. Er worden zaterdag 14 september wedstrijden georganiseerd in de 50cc, 65cc en de 85cc kleine + grote wielen die tevens meetellen voor het clubkampioenschap. Al deze klassen strijden ook voor de grote wisselbokaal, de Arcabo trofee, welke aan het einde van het seizoen wordt uitgereikt aan diegene die in de drie genoemde klassen het grootste puntenaantal heeft behaald.

Het betreft hier een open beker wedstrijd dus deelname voor niet- AMBC leden is ook mogelijk. Zij krijgen geen punten voor het clubkampioenschap maar strijden wel mee voor de dagprijzen.

De inschrijving begint om 09.30 uur en de training een uur later. De eerste start zal rond de klok van 12.00 uur zijn. De toegang is gratis evenals het parkeren. Men dient wel de aanwijzingen voor het parkeren strikt op te volgen.

Er staat nog een tweede jeugdcross gepland later dit jaar. Nadere info hierover volgt binnenkort.

Bron:  AMBC Staphorst