35jr DCN

Na een succesvol startjaar in 2012, organiseert Ducati Club Nederland dit jaar wederom de Race of the Champions! Dit jaar op 11, 12 en 13 oktober. Deze laatste race van het seizoen heeft onder andere de ONK Dutch Superbikes, Dutch Supersport op het programma en voor ons Ducatisten natuurlijk de 3D-cup, de TwinCup en een open Ducatiklasse. Het weekend staat garant voor spektakel en spannende races. Het gebeurt niet zelden dat het kampioenschap in dit weekend beslist wordt.
Anders dan vorig jaar rijden de ONK klassen dubbele wedstrijden. Omdat wij het belangrijk vinden dat er naast de ONK klassen ook Ducati klassen rijden hebben we flink moeten sleutelen aan het programma. Er is inmiddels een voorlopig tijdschema opgesteld. Op het moment van schrijven zijn we hier nog mee in overleg met o.a. de wedstrijdleiding. Houdt de website en andere social media in de gaten voor het meest actuele nieuws.
Het voorlopig tijdschema ziet er als volgt uit
• Vrijdagochtend: vrije trainingen vanaf 09:00 uur.
• Vrijdag namiddag: 1e kwalificatie voor een aantal ONK klassen, de 3D pro groep, de Twin Cup en de open Ducati klasse.
• Zaterdagochtend: vervolg 1e kwalificatie voor de overige klassen gevolgd door de 2e kwalificatie voor alle klassen.
• Zaterdag namiddag rond de klok van drie: de eerste races van het weekend voor de Supermono/Classics, de MOTO3/Moriwaki’s, de Twin Cup en de zijspannen.
• Zondagochtend: Warm Up waarna we om ongeveer kwart over twaalf starten met de eerste races van de SuperSport en Superbikes.
• Zondagmiddag: pakken we de draad weer op met de onder andere Supermono/ Classics, Ducati open, 3D race en de tweede races voor de SuperSport en Superbikes.
Let wel dit is het voorlopig tijdschema en kan dus nog wijzigen!!!

De (voor) inschrijving voor de Ducati open klasse is al gestart en kan door een berichtje te sturen naar wedstrijdsecretariaat@ducaticlub.nl.
De kosten zijn:
• voor de vrije training €80,00
• voor de race €185,00
Kosten zijn exclusief een eventueel benodigde daglicentie en transponderhuur.
Ook voor het huren van een pitbox kun je bij bovenstaand email adres terecht. De prijs is nog niet bekend maar zal op of (en dat hebben we liever) onder het prijsniveau van de Ducati Club Race liggen.

Toegangsprijzen voor toeschouwers zijn:
Vrijdag gratis entree,
Zaterdag, Zondag en/of weekend €20.00.
Clubleden uiteraard op vertoon clubpas gratis entree zo ook jeugd t/m 15 jaar.

We verwachten jullie allen weer te zien in Assen tijdens de Race of the Champions als deelnemer of anders als toeschouwer.

Houdt de website van de Ducaticlub  in de gaten voor meer nieuws.

 

Bron: Ducaticlub