image001

Achter de schermen is er de afgelopen maanden keihard gewerkt aan de voorbereidingen van  de twaalfde  editie van het  AMBC grasbaanweekend. Dit jaar gehouden op 9 en 10 augustus. Zoals gebruikelijk op de vrijdagavond de internationale races en op de zaterdag de open beker wedstrijden voor de clubrijders. Hopelijk met de hulp van veel manschappen en materiaal, zal het gelegenheidscircuit er rond die tijd weer tip-top uit zien.

De kalenderbesprekingen met de landelijke bond KNMV hebben reeds afgelopen jaar plaatsgevonden. De halve finale EK , die de club dit jaar graag wilde organiseren kon geen doorgang vinden omdat de finale al aan Duitsland was toebedeeld en men er met de datum niet uitkwamen. Daarom  dit jaar weer een internationale wedstrijd in Staphorst. Anders dan gewend, rijdt men dit jaar zonder kunstlicht. Er is daarom een gewijzigd tijdschema waarbij de eerste races al om 17.00 uur plaatsvinden.
Dit jaar dus genoemd de AMBC Interdisc- grasbaanraces.  Machinefabriek Interdisc b.v. uit ’t Harde, het bedrijf van oud- grasbaan coryfee Harm Horstede,  is fabrikant van machineonderdelen voor vele takken van industrie. Het bedrijf is al jaren actief als evenementsponsor van de Internationale grasbaanraces van de AMBC- Staphorst. Tevens is Aannemersbedrijf Engel, specialist op gebied van grond-, straat-, riool- en sloopwerken  al enige  jaren evenementsponsor. Daarnaast zegt de club natuurlijk heel veel dank aan alle overige sponsoren.

Het programma voor de vrijdagavond ziet er als volgt uit. De shorttrack klassen ST1 en ST2 rijden wedstrijden voor het  Nederlands kampioenschap. In de ST2  is AMBC clublid en zoon van evenement sponsor, Niels Horstede actief. Na pech vorig jaar is hij gelukkig nu wel gekwalificeerd en heeft al enige wedstrijden achter de rug. Ook regiorijder en clublid Erwin Mulder uit Koekange zal acte de presence geven in deze klasse.  Tevens is de jeugd vertegenwoordigd in de NK 125 cc klasse. Hier is AMBC- lid Gert Poolman actief en staat op het moment van schrijven op een keurige tweede plaats in de NK tussenstand en gooit dus hoge ogen in de strijd om het kampioenschap. Al deze mensen kunnen uw hartelijke aanmoediging wel gebruiken.
Terug van weggeweest dit jaar ook de  ONK zijspannen, dus spektakel gegarandeerd. En last but vooral not least natuurlijk als rode draad de Special Klasse met hun methanol gestookte machines.
De onderhandelingen zijn reeds achter de rug en met de volgende coureurs zijn overeenkomsten gesloten:

Nederland: Erik Eijbergen, Sjoerd Rozenberg, Henry van der Steen, Mark Stiekema en Lars Zandvliet.
Duitsland: Enrico Janoschka, Christian Hülshorst en Bernd Dinklage.
Engeland: Mitch Godden, Andrew Appleton, Charlie Saunders en Danny Warwick.
Oekraine: Vladimir Trofimov.
Denemarken: Arne Anderson
Dave Mears uit Engeland staat reserve.

Kroger-Woortman-Zandvliet

Vertier voor publiek.
De catering van de club zal weer zorg dragen voor  een  goede verzorging van de inwendige mens op de vrijdag en zaterdag. De grote feesttent is vanzelfsprekend vrijdagavond en zaterdag open. Op vrijdagavond is er nog een gezellige afterparty in de feesttent met Drive in banjo met Dj Jeronimo om de tent nog even flink op z’n kop te zetten met een gezellig feest. De AMBC hoopt op een gezellige afsluiter, die zo rond een uur of tien direct na de huldigingen kan beginnen. De toegang tot het terrein is overigens na afloop van de races vrij!

 

Toegangsprijzen:       
0 tot 12 jaar:   Gratis.
12 tot 16 jaar:    €  7,-
16 en ouder:      €  15,-

Hierbij is wel een gratis programma verkrijgbaar terwijl ook het parkeren vrij van kosten is.
Zaterdag gratis entree

Tijdschema:

9 augustus:

Aanvang trainingen      –      14.00 uur

Aanvang wedstrijden   –      17.00 uur  ( rijders voorstelling Specials 16.30 uur)

10 augustus:

Aanvang trainingen     –       10.00 uur

Aanvang wedstrijden  –       11.30 uur

Op zaterdag 10 augustus, de dag na het hoofdevenement  is de baan het domein voor de  crossers die eens een grasbaanrace willen rijden op een echte lange baan. Tijdens deze open beker races kunnen zij hun kunsten vertonen op de ovale piste. Dit geldt dus niet alleen voor de AMBC clubleden maar iedereen kan hiervoor inschrijven, mits in bezit van een KNMV- licentie. Alle solo klassen zullen weer aan het lint staan, van de 50cc mini’s t/m de A-klassen. Bij voldoende inschrijvingen is er ook weer de brommer/ 50 cc klasse, met o.a. de Gebben Kreidlers. In de Offroad (enduro) klasse kunnen geen startbewijshouders meedoen, dus deze klasse is echt bedoeld voor de hobby rijders.
Alle verdere info voor publiek en rijders staat op de website van de AMBC Staphorst.

Affiche A3 Grasbaan 2013

 

Bron AMBC-Staphorst.

 

Foto’s en flyer: JTS fotografie.