3653716-0

De Classic TT op De Aam

Net als vorig jaar wordt industrieterrein “De Aam” te Elst (gemeente Over-Betuwe, Gld.) omgetoverd tot een motorracecircuit; een prachtige, brede baan met goed asfalt. Vorig jaar was het een beetje vochtig en het was de koudste zomerdag sinds 1975. Echt Noordzeeweer. Maar de thuisblijvers hadden ongelijk. “Ik heb geklappertand, me droog geföhnd in de airco van de auto, ik ben weer natgeregend en heb vooral onwijs genoten. Ik durf te zeggen: de mooiste racedag tot nu toe!”, stelde Willem Dalmeijer.

Voor het publiek dat dapper de buien en de kou trotseerde was het in 2012 een topevenement. Borg daarvoor stonden het prachtige tijdelijke circuit, stug doorzetten door de plaatselijke organisatie, de inzet van alle vrijwilligers en de natte voeten van de coureurs.

Zaterdag | Avond endurance-race

Voor het eerst dit jaar wordt er naar de zondagse Classic TT een langeafstandswedstrijd op de avond van zaterdag 15 juni gehouden. De 3 uren van Elst: geen wedstrijd om de meeste ronden; het team dat het meest regelmatige rondentijden neerzet wordt de winnaar. Het evenement gaat vooraf aan de TT van Elst, die de dag daarop wordt verreden.

Het wordt een regelmatigheidsdemo van drie uur. De demo is bedoeld voor machines ouder dan 25 jaar. Motortypen kunnen uiteenlopen van één- tot zescilinders, twee- en viertakten. De cilinderinhoud kan uiteenlopen van 350cc (tweetakt) tot 1000cc (viertakt).

15 juni 2013 – 18:00 uur

Zondag | Classic TT Elst 2013

15 juni 2013 – 11:00 uur

Entree

Om dit spectaculaire evenement mogelijk te kunnen maken, vragen wij een kleine intree bijdage van 5 euro per persoon. U kunt de tickets bemachtigen aan de entree kassa’s bij het evenement. Kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Er worden diverse beheerde parkeer gelegenheden gratis beschikbaar gesteld voor zowel motorrijders, automobilisten en fietsers. Volgt u a.u.b. de aanwijzingen de van de verkeersregelaars ter plaatsen.

Jaarlijkse organisatie

Dit is een jaarlijks terugkerend evenement . De organisatie wordt verzorgd door de stichting Classic TT Elst in samenwerking met de SAM (Stichting Aanvullende Motorsport) en diverse andere bedrijven uit Elst en de regio.

Bron: http://www.classic-tt.eu