1351406202

Met de sportief gelijnde FG-Jet introduceert HJC een rijk uitgeruste jethelm voor de doorgewinterde toerrijder met een scherpe prijsstelling. Deze driekwart jethelm heeft een “Advanced Composite” fiberglas helmschaal die in HJC’s eigen windtunnel volledig aerodynamisch is geperfectioneerd.

De FG-Jet is uitgerust met het gepatenteerde Quick-Release zonnevizier. Dit geïntegreerde zonnevizier biedt UV bescherming en kan op drie verschillende hoogtes worden gefixeerd. Zo stelt u het zonnevizier altijd perfect af op uw persoonlijke zitpositie en de stand van de zon.

Snel anticiperen

Dankzij de “One-Touch” bediening schiet het zonnevizier met één druk op de knop terug in de helmschaal. Zo hebt u in een fractie van een seconde weer helder zicht en kunt u dus snel anticiperen op veranderingen. Een helder zicht is overigens ook gegarandeerd bij koude- en vochtige weersomstandigheden, de FG-Jet is namelijk voorbereid voor een Pinlock anti-condens vizier.

Koel en fris dankzij zilver

In de uitneembare en wasbare binnenvoering van de FG-Jet zit zilver verwerkt. Waarom zilver? Omdat het van nature een bacteriedodende eigen­schap heeft. Aangezien binnenvoeringen ideale broeinesten zijn voor bacteriën, zorgt HJC’sSilverCool™ voering voor optimale hygiëne. Daarnaast heeft het zilver nog een belang­rijke functie; het neutraliseertnamelijk actief vervelende geuren, zoals de werking van zilversteen.

De werking van de SilverCool™ binnenvoering wordt daarbij gecomplimenteerd door het A.C.S. ventilatiesysteem. DeMulti-Stage ventilatieopeningen zorgen voor volledig “front-to-back” luchtstroom met sublieme afvoer van hitte en vocht. Zo houdt u ook tijdens de heetste zomerdagen het hoofd onderweg koel.

Overige kenmerken:

Helmschaal Advanced Composite Fiberglass – Lichtgewicht en comfortabele pasvorm dankzij geavanceerde C.A.D. technologie.
Gewicht 1350 gram.
Vizier HJ-R7 vizier met UV bescherming en RapidFire™ vizierbevestiging. Het vizier is eenvoudig en snel te (de-)monteren zonder gebruik van gereedschappen.

Breed zichtveld voor optimale verkeerswaarneming.

Pinlock voorbereid.

Zonnevizier “One-Touch” zonneviziermechanisme.
Ventilatie “ACS” ventilatiesysteem, zeer goede afvoer van vocht en hitte voor optimale concentratie.
Sluiting Micro-lock trapsgewijs verstelbare kinband sluiting.
Keurmerk ECE 22-05.
Maten XS-XXL.
Kleuren Zwart, mat zwart, wit, zilver.
Prijs € 199,95.

 

De nieuwe FG-jet van HJC is per direct verkrijgbaar bij de betere motorspeciaalzaak. Meer informatie over de FG-Jet en andere modellen van HJC vindt u op www.splashdesign.com.

Bron: Splash Design