harley-davidson-110

 

Rijswijk, 10 juni 2013 – Harley-Davidson organiseert van 13 tot en met 16 juni 2013 een vierdaags evenement in Rome ter ere van het 110-jarig bestaan van het merk. Dit is de Europese editie van de diverse jubileumfeesten die over de gehele wereld plaatsvinden.

Duizenden Harley-Davidson-fans uit de gehele wereld komen massaal naar de ‘eeuwige stad’ om daar een van de grootste feesten bij te wonen, die het bedrijf ooit in Europa heeft georganiseerd. Motorrijders en -fans bezoeken daar unieke Harley-Davidson-activiteiten op verschillende plekken door geheel Rome.

Van een custom bike-show op het indrukwekkende Foro Italico-complex tot en met een motorparade die reist van de haven van Ostia tot het centrum van Rome: Harley-Davidson biedt een ‘once-in-a-lifetime’-ervaring om zijn fans te bedanken en de avontuurlijke en vrije geest van Harley-Davidson-motorrijders wereldwijd te vieren.

Het Harley Village – in de haven van Ostia – is de uitvalsbasis voor alle muziek en entertainment van het feest. Met onder meer demoritten en gidstochten, Jumpstarts, H-D Experience-tentoonstellingen en merchandise-verkoop. Twee strandpodia bieden plaats aan liveoptredens van tientallen bands, waaronder Adam Ant, Bonnie Tyler en Mike and the Mechanics.

Harley-Davidson-fans die liever dichtbij Rome willen blijven, bezoeken de Foro Italico Village op het terrein van het Stadio Olimpico. Daar is het continu feest. Met livemuziek, demonstraties van enkele van de grootste ‘motor customizers’ ter wereld en diverse Harley-Davidson custom shows.

Het hoogtepunt van het feest vindt plaats op zondag 16 juni 2013 als honderden Harley-Davidson-rijders naar Vaticaanstad komen om mee te doen met de wekelijkse zegening van Paus Franciscus.

Het programma hieronder geeft de belangrijkste evenementen weer voor het Harley-Davidson 110th Anniversary-feest in Rome.

Donderdag 13 juni

  • Opening Harley Village in de haven van Ostia.
  • Live muzikaal entertainment op Harley Village-hoofdpodium in de haven van Ostia.

Vrijdag 14 juni

  • Mis in de Basiliek in het Vaticaan.
  • Custom Bike Show in de Foro Italico Village bij het Olympisch Stadion.
  • Aanvang feesten en live muzikaal entertainment op Harley Village-hoofdpodium in de haven van Ostia.

Zaterdag 15 juni

  • Parade van veertig kilometer: van de haven van Ostia naar het centrum van Rome.
  • Live muzikaal entertainment op Harley Village-hoofdpodium in de haven van Ostia.

Zondag 16 juni

  • Bike Blessing – honderden bikers nemen deel aan wekelijkse zegening door Paus Franciscus in Vaticaanstad.
  • Live muzikaal entertainment op Harley Village-hoofdpodium in de haven van Ostia.

Meer informatie over de evenementen rondom het 110-jarig bestaan in Rome, inclusief de app en Twitter feed (#HD110ROME), is te vinden op http://www.harley-davidson.com/110

Bron:  Harley Davidson