logo

 

Thema Historisch Weekend 2013: Italië

Het Historisch Weekend Den Helder 2013 gaat door! Ondanks de economisch mindere tijden wordt voor de 17e keer twee volle dagen een fantastisch evenement neergezet op de historische grond van de voormalige marinewerf “Willemsoord”.

Als op 29 en 30 juni, Den Helder nog maar nét bekomen is van Sail 2013, staat Willemsoord al weer vol met ons historisch erfgoed, bestaande uit klassieke auto’s, brandweerwagens, vrachtwagens, motoren en voertuigen waarmee onze bevrijders het land 68 jaar geleden binnenreden. In het water rondom Willemsoord liggen de prachtige klassieke schepen van de bruine vloot romp aan romp.

Italië is dit jaar het thema. De rijke historie van de Italiaanse auto- en motorenindustrie staan borg voor groot een aantal mooie voertuigen!

De optredens en het  kinderplein met muziek en de vele spelletjes zorgen er voor dat iedereen zijn hart kan ophalen aan dit evenment. Ook de gezellige feestavond in Café “De Gieterij” voor de deelnemers en vrijwilligers zal dit jaar niet ontbreken.

Bron: Historisch Weekend