kentekenbewijs creditcard

Het papieren tweedelige kentekenbewijs wordt vervangen door een plastic kentekenbewijs. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu denkt dat het plastic kaartje veiliger is en gemakkelijker in gebruik. Nu nog staan gegevens over het voertuig en over de eigenaar op twee afzonderlijke papieren kentekendelen. Alle informatie over de auto en de eigenaar komen op het pasje te staan, waar ook een chip in zit.

Code kentekenbewijs
Vanaf 2013 krijgen eigenaren van nieuwe auto’s zo’n pas. Oudere voertuigen krijgen een dergelijke kaart als ze van eigenaar wisselen. In plaats van het huidige overschrijvingsbewijs krijgt de eigenaar van het voertuig bij de tenaamstelling een tenaamstellingscode. Deze code is nodig als het voertuig van eigenaar wisselt, of gesloopt of geëxporteerd wordt.

 

Kentekencard
“De kentekencard is gemakkelijk in gebruik, gaat langer mee en is lastiger na te maken.”, zegt minister Schultz van Haegen. Een ander voordeel is, volgens de minister, dat je de card gemakkelijk in je portemonnee kunt stoppen: vaak vergeten automobilisten de twee papieren kentekenbewijzen. “Ook kun je door die code minder gemakkelijk sjoemelen”, aldus de minister.De prijs blijft hetzelfde als het papieren kentekenbewijs.