motor

 

De wegraces tijdens de inmiddels traditionele MC Assen SPEED CHALLENGE, beloven op vele fronten weer interessant te worden. De MOTORCLUB Assen & Omsteken heeft voor Assen een aantal nieuwe buitenlandse klassen op het wedstrijdprogramma staan.

Volle klassen welke zich kenmerken door professionaliteit, sportiviteit en natuurlijk snelheid.

DEUTSCHE LANGSTRECKEN CUP

Is een endurance wedstrijd verreden om het kampioenschap voor de Deutsche Langstrecken Cup. Meer dan 50 teams van twee tot drie rijders verschijnen aan de start van deze 500 km race. Pitstops en rijders wissels maken de race tot een dynamisch en spannend geheel. Voorafgaand aan deze race is er een gratis pitwalk.

KTM SUPER DUKE BATTLE

Niet nieuw in Assen, maar wel spectaculair is de KTM Super Duke Battle. Deze klasse zal twee keer ten tonele verschijnen voor een sprintrace over 11 ronden. De KTM Super Duke Battle kenmerkt zich door een vol startveld met identieke motoren.

RIJDERS MAKEN HET VERSCHIL

De Suzuki GSXR Cup, Triump Speed Triple Cup en MZ Skorpion Sport Cup komen voor het eerst naar Assen. Deze klassen bestaan net als de KTM Super Duke Battle uit identieke motoren. De rijder maakt hier dus het onderscheid. Close racing en slipstreaming is standaard werk voor deze mannen en ook vrouwen. Naast actie op het TT Circuit Assen, zal er ook op de paddock voldoende te zien zijn. Zo zullen diverse classic teams acte de présence geven met een demo. Kortom; voor een weekend vol motorsport en gezelligheid mag je de SPEED CHALLENGE niet missen. De entreeprijs bedraagt 15,- euro. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene hebben gratis toegang. Parkeren, toegang paddock, toegang tribunes en pitwalk is gratis!

Bron: MC-Assen