pwmlogolandscape

40 jaar geleden heeft wegwedstrijd legende en motorfiets ontwerper Peter Williams een unieke prestatie neergezet door het winnen van de Isle of Man TT op een motorfiets die hij zelf heeft ontworpen. Peter’s ontwerp gaf hem het voordeel op het. Nu precies vier decennia later, zal Peter Williams Motorcycles een replica van deze motorfiets in zeer beperkte oplage gaan produceren.

pwm010

Peter Williams Motorfietsen neemt nu orders aan voor replica’s van zijn 1973 F750 TT-winnende John Player Norton. Slechts 25 van de monocoque-framed Commando zullen worden gebouwd.

pwm004

De nieuwe replica zal de lay-out hebben van de fietsen die gebouwd werden in 1973. Het origineel monocoque frame nam destijds 12weken in beslag om te bouwen, dit keer zal d.m.v een CAD-ontwerp en CNC lasersnijmachines de kwaliteit en het productieproces versnellen en verbeteren. Motoren zullen gebouwd worden door de bekende Norton specialist Mick Hemmings. De replica zal beschikken over een scala op maat gemaakte onderdelen zoals gegoten magnesium wielen en vorken, gemaakt op basis van de originele jaren ’70 tekeningen.

pwm019

PWM hoopt dat de eerste replica productierijp zal zijn in 2013, dit is de 40ste verjaardag van Williams overwinning op Isle of Man. Van het originele exemplaar zijn destijds maar vier gebouwd en hebben nu een waarde van meer dan £ 250.000 per stuk. De prijs van de replica zal rond de £ 65.000 gaan kosten.

Voor meer informatie en fantastische foto’s klik op de onderstaande link!

Bron: Peter Wiliams Motorcycles