BIKERSCLASSICSNL

 

Men zou kunnen denken dat na de fantastische tiende verjaardag, de organisatoren van de Bikers’Classics het dit jaar moeilijk zouden hebben om dat succes te overtreffen.

Maar het ziet er toch naar uit dat de 2013 editie, die dit jaar doorgaat op 5, 6 en 7 juli op het circuit van Spa-Francorchamps, één van de interessantste edities zal worden.

Niet alleen zal tal van liefhebbers van classic bikes kunnen genieten van de 500cc Grand Prix parades, ze zullen zich ook kunnen vergapen aan de allermooiste sidecars uit het verleden.

De krachtigste Superbikes, met aan het stuur de wereldsterren van weleer zullen zich ook verschillende malen tijdens het weekend van hun beste kant laten zien.

Een mooi programma, aangevuld met sessies vrij rijden voor de gentlemen drivers, allen in het bezit van één of meerdere oude motoren en Superbikes die ze met passie hebben gerestaureerd, echte pareltjes.

Om de kwaliteit en de conformiteit van de machines te verzekeren werd een lijst opgesteld van toegelaten motoren, deze staat op de website.

En dat is nog niet alles.

Deze piloot-eigenaars zullen echt verwend worden !

Bovenop de verschillende rondjes op het nieuwe circuit zullen ze ook net zoals in 2012 een rondje van het oude, mythische circuit kunnen afleggen. Op zaterdag, net voor de start van de 4 Hours of Spa Classic, kunnen zij de 14 km van de fameuze Grand Prix van België toen (her)ontdekken.

Een intens moment, vol emotie, dat niemand zal willen missen, de liefhebbers niet en al zeker de kampioenen niet !

Op het goed gevulde programma onder andere ook nog de statische expositie van de Grand Prix motoren uit de jaren ’50 en ’60. Een fantastische tentoonstelling die u toelaat de mooiste parels uit twee decennia Continental Circus te bewonderen.

Bron: Bikers’Classics