images

 

Garmisch partenkirchen evenement van 5 t/m 7 juli 2013

Hét BMW-evenement dat u niet mag missen: 90 jaar BMW Motorrad wordt gevierd door vele duizenden motorrijders.

Vorig jaar al weer voor de 10e keer werden in het Zuid-Duitse Garmisch Partenkirchen de BMW Motorrad days georganiseerd. Een feestje waar 30.000 motorrijders vanuit de hele wereld op afkomen. En natuurlijk op de motor.

Vrijdag 5 juli is voor velen de aankomstdag. Het terrein is volledig in bezit genomen door alles wat met BMW te maken heeft: accessoires, kleding, motoren, landeninfo, camping, eten en de grootste Beierse biertent ter wereld. Routes in de omgeving zijn beschikbaar. Proefrijden op motoren is goed geregeld. Zelfs op een GS de alpenwei in is mogelijk.

Zaterdag is eigenlijk de hoofddag. Dan verzamelt echt alles en iedereen zich op het feestterrein, kijke kijke kijke. Er is ook een Ride-out. Nou ja, teveel om op te noemen.

Zondag is een mindere dag omdat dan velen al huiswaarts gaan en het in de middag langzaam stiller wordt.

Bijzonder om te noemen is de grote feesttent. Daar vinden op vrijdag- en zaterdagavond grote optredens plaats van bands en DJ’s. Dat gaat bijna door tot de tent weer opengaat voor de ontbijters van de naastgelegen BMW-camping.

Vanuit de BMW-club zijn er door de jaren heen in bescheiden mate bezoeken aan de motorrad-days gebracht. Dat werd onderling geregeld.

Zoals het er nu uitziet zal de BCN voor 2013 geen gepland bezoek op de toerkalender hebben. Maar de toercommissie beschikt wel over routes. Wij adviseren de afstand van 1.000 km in 2 dagen te doen en/of bv de zaterdag in uw reisplannen op te nemen.

Een slaapplaats vinden in Garmisch of omgeving zal nu al lastig zijn maar daar is internet wellicht de oplossing. In en rond Garmisch is tijdens de dagen een uitgebreid net van shuttles dus u kunt de motor ook bij het hotel laten staan als u een biertje (gaat per liter) zou willen drinken. Kamer met ontbijt volstaat want er is op het motorrad-terrein voldoende te koop.

Wilt u meer informatie dan vraag me er gerust naar. U kunt ook melden via toercommissie@bmwclubnederland.nl dat u plannen heeft en wellicht reisgenoten zoekt.

Wij zullen die koppeling dan graag leggen.

Garmisch 2013: je mag het niet missen…

http://www.gapa.de/BMW_Motorrad_Days

 

Bron: BMW Club NL