_1GG4407

Ducati Motor Holding CEO, Claudio Domenicali, ontmoet de pers, onthult de nieuwe 899 Panigale en geeft een vooruitblik op Ducati’s plannen, strategieën en doelen

Het adembenemende “Supermid” 899 Panigale model gepresenteerd als de nieuwe toegang tot de wereld van Ducati Superbikes

Nieuwe 899 Panigale zal aan het publiek onthuld worden tijdens de GP van San Marino in Misano dit weekend

Borgo Panigale (Bologna, Italië), 12 september 2013 – Opeenvolgend op de verrassende voorvertoning op de VW Group Night in Frankfurt, Duitsland, op maandag, werd de Ducati 899 Panigale vandaag officieel gepresenteerd aan de pers tijdens een media evenement bij de Ducati fabriek in Bologna, Italië.

Ducati Motor Holding’s recentelijk aangewezen CEO, Claudio Domenicali, lichtte het nieuwe 899 Panigale model in detail toe en leverde een jaar na de acquisitie door de Audi Groep het eerste officiële overzicht van de geboekte progressie van het bedrijf ondanks de uitdagende en gevoelige Europese motormarkt.

“Mijn professionele carrière begon hier bij Ducati 22 jaar geleden en om mij nu aan het roer van het bedrijf te zien maakt me ongelooflijk trots, maar ook bewust van de grote verantwoordelijkheid die bij deze functie hoort,” zei Claudio Domenicali bij de persmeeting. “Audi is een aandeelhouder die graag betrokken wil worden bij de technische ontwikkeling van het bedrijf en legt haar focus op productontwikkeling. Nu, een jaar na de overname, is het tijd om de balans op te maken van de eerste resultaten en om ons te richten op de toekomst met een positieve en proactieve houding.

“Ducati behaalde een recordomzet in 2011 en deed dat opnieuw in 2012 toen er meer dan 44.000 motorfietsen werden geleverd aan de klanten. Ondanks de huidige krimp van de markt, heeft Ducati bijna dezelfde omzet behaald in de eerste zes maanden van 2013 en met de introductie van de nieuwe modellen in de tweede helft van het jaar verwachten we positieve resultaten.

“De nieuwe Hyperstrada werd beschikbaar in de showrooms vanaf begin juni, terwijl de 899 Panigale beschikbaar wordt in oktober. Daarnaast worden er positieve omzetcijfers geregistreerd in opkomende markten. Zo is er een groei van 66% gerealiseerd in Thailand, een land waar we drie jaar geleden niet eens actief waren en waar we verwachten om 2.500 motorfietsen af te kunnen leveren dit jaar. In Brazilië, waar we dit jaar pas begonnen met het verkopen van motorfietsen, leveren we gemiddeld 100 motorfietsen per maand af en in China is er een stijging in de verkoopaantallen van 75% over 2012. Met 90% van onze productie die nu wordt geëxporteerd, heeft de Verenigde Staten de leiding stevig overgenomen van Italië als onze beste markt, wat ons doet geloven dat deze groeitrend door zal zetten in 2014 en ons uiterst positieve netto resultaat van de afgelopen jaren zal voortzetten.

“Op racegebied, kunnen we niet zeggen dat we tevreden zijn met de huidige resultaten, maar ons doel is om het gat met de huidige leiders te overbruggen. We zijn al bezig met de nieuwe Desmosedici voor 2014, zodat we in een positie kunnen komen om te kunnen vechten voor podiumplaatsen.

Verwijzend naar het gloednieuwe model dat eerder deze week is onthuld, zei Claudio Domenicali: “De 899 Panigale is een goed voorbeeld van de technologische uitmuntendheid dat onze motorfietsen traditioneel kenmerkt. Het is de beloning van wat wij ‘performance redefined’ noemen, een moderne, innovatieve sportmotorfiets die baanbrekende technologie gebruikt om zich vindingrijk aan te passen aan alledaags gebruik. Gebruiksvriendelijk, verbeterde veiligheid met tegelijkertijd een grote fun-factor. Een motorfiets zo opwindend als alleen een Ducati kan zijn. Dit belangrijke concept zal worden doorgezet voor onze toekomstige productie en uitbreidingsplannen, focussend op het performance concept dat we willen uitbreiden naar boven om nog geavanceerdere, race-afgeleide modellen te ontwikkelen en naar beneden uit te breiden om de markt te kunnen voorzien van ‘eenvoudigere’ en toegankelijkere modellen.

De 899 Panigale zal haar eerste publiekelijke vertoning maken in San Marino tijdens het MotoGP evenement dit weekend, waarna het gloednieuwe model zal worden onthuld vlak voor de MotoGP race op zondag 15 september.

Als eerste vooruitblik op de opwindende 2014 modellen van de Italiaanse fabrikant staat de langverwachte Ducati 899 Panigale aan het begin van een nieuw tijdperk voor Ducati Superbikes. Het adembenemende model, bedoeld als een nieuwe toegang tot de exclusieve wereld van Ducati Superbikes, is beschreven als een “Supermid” versie van de award-winnende 1199 Panigale. De “Supermid” combineert de sensatie van het boegbeeld van Ducati met het verfijnde karakter van een alledaagse straatmotor.

De gloednieuwe Superquadro motor, voorzien van een herziene boring en slag voor een brede vermogensafgifte, produceert 148pk met een koppel van 99 Nm. De soepel werkende power unit blijft zijn dragende functie houden binnen de innovatieve Panigale monocoque-constructie, wat resulteert in een indrukwekkend vermogen-gewichtsverhouding en een uitstekende wendbaarheid met een drooggewicht van 169kg. Een 1199-silhouet kenmerkt het familie-DNA, terwijl het Ducati Quick Shift (DQS) en de volledig geïntegreerde Riding Mode technologie, bestaande uit Ride-by-Wire, drie ABS-niveaus, Ducati Traction Control (DTC) en Engine Brake Control (EBC), de vooruitstrevende techniek van de nieuw geïntroduceerde generatie Superbike laat zien.

Ducati biedt liefhebbers all-round prestaties, om zo de wereld van high performance op een authentieke en stijlvolle manier te betreden. De 899 Panigale is beschikbaar vanaf eind oktober in het traditionele Ducati rood met zwarte velgen of in adembenemend Arctic wit met rode velgen, voor het bedrag van €  17.750 in Nederland en voor €15.790 in België.

Bron: Ducati