http://youtu.be/odeOSst4-bs
De 2014 Ducati Superbike 899 Panigale onthuld in Frankfurt

De langverwachte Ducati 899 Panigale is onthuld op de VW Group Night in Frankfurt, Duitsland, aan de vooravond van de IAA International Motor Show die van 12 tot 22 september loopt. De presentatie, uitgevoerd door Ducati CEO Claudio Domenicali, geeft een vooruitblik op de nieuwe 2014 modellen van Ducati.

Het adembenemende model, bedoeld als een nieuwe toegang tot de exclusieve wereld van Ducati Superbikes, is beschreven als een “Supermid” versie van de award-winnende 1199 Panigale. De “Supermid” combineert de sensatie van het boegbeeld van Ducati met het verfijnde karakter van een alledaagse straatmotor.

Het gloednieuwe Superquadro motorblok, voorzien van een herziene boring en slag voor een brede vermogensafgifte, produceert 148pk met een koppel van 99 Nm. De soepel werkende power unit blijft zijn dragende functie houden binnen de innovatieve Panigale monocoque-constructie, wat resulteert in een indrukwekkend vermogen-gewichtsverhouding en een uitstekende wendbaarheid met een drooggewicht van 169kg. Een 1199-silhouet kenmerkt het familie-DNA, terwijl het Ducati Quick Shift (DQS) en de volledig geïntegreerde Riding Mode technologie, bestaande uit Ride-by-Wire, drie ABS-niveaus, Ducati Traction Control (DTC) en Engine Brake Control (EBC), de vooruitstrevende techniek van de nieuw geïntroduceerde generatie Superbike laat zien.

Ducati biedt liefhebbers all-round prestaties, om zo de wereld van high performance op een authentieke en stijlvolle manier te betreden. De 899 Panigale is beschikbaar vanaf eind oktober in het traditionele Ducati rood met zwarte velgen of in adembenemend Arctic wit met rode velgen, voor het bedrag van € 17.550 in Nederland of voor € 15.790 in België.

panigale 899

ducati panigale 899

Bron Ducati