zomers

 

Miguel Angel Galluzi. De naam klinkt als muziek. Een professioneel tangodanser, een bandoneonspeler? Geen van dat al !

Hij ontwierp de allereerste monster. Il Mostro. De creatie van Miguel Angel Galluzi werd voor het eerst getoond op de IFMA in 1992 en was in 1993 voor het eerst leverbaar. De reacties waren overweldigend. Bruut ,robuust etc. Superlatieven schoten te kort. De Monster werd dan ook het best verkopende model van Ducati ooit en viert dit jaar de 20ste verjaardag !

Iedere laatste zondag van augustus wordt, al sinds 1999,  door de Ducati Club Nederland de Monsterdag georganiseerd.

De vijftiende Monsterdag wordt dit jaar gehouden op het terrein naast Café-Zaal Het Vermaak, Schansstraat 41 in Raamsdonk ( vlak bij knooppunt Hooipolder A27/A59)

Op deze dag staat Ducati’s Monster in de aandacht. Op de eerste Monsterdag verschenen 10 monsterrijders. De laatste jaren zitten we met gemak boven de 250 monsters. Daarnaast verschijnt een even groot aantal van andere types van Ducati. Deze worden echter (net als de vele Japanners, Duitsers etc) niet op het evenemententerrein toegelaten, dat blijft namelijk de plek voor de Monsters. Vanzelfsprekend is er voor de andere motoren een aparte parkeerplaats beschikbaar.

De monsterdag is van oudsher een feestelijke bijeenkomst van rijders, bedrijven en last but not least onze vrienden van de Belgische monsterclub.

Tradities geven geen garantie maar 9 van de 10 keer is het prachtig weer op de laatste zondag van augustus.

Zeg nou zelf, wat hebben wij eind augustus elders in Nederland of België te zoeken als we in Raamsdonk kunnen genieten van dit jaarlijks spektakel.

Tot ziens in Raamsdonk op 25 augustus tussen 10.00 en 15.00 uur !

Bron: Ducati Monsterdag