cvo harley

HARLEY-DAVIDSON CVO BIEDT MEER STYLING, LUXE EN TECHNIEK.

Vier nieuwe CVO-modellen bevatten de Softail Deluxe- en Project RUSHMORE-elementen.

OXFORD (19 augustus 2013) – Harley-Davidson® Custom Vehicle Operations (CVO) legt met de nieuwe Limited production-modellen voor modeljaar 2014 de lat voor fabrieks-custom motoren weer hoger qua luxe, performance en styling. De compleet nieuwe CVO Softail Deluxe combineert nostalgische styling met afneembare elementen. Hierdoor is hij zowel een comfortabele touring bike als een prachtige boulevardcruiser. De 2014 CVO Road King en CVO Ultra Limited zijn verbeterd door veel elementen van Project RUSHMORE. Dat is een klantgedreven zoektocht van Harley-Davidson, waarbij het fundamenteel verbeteren van elk aspect van de rijervaring en het herijken van de verwachtingen van touringrijders centraal stonden. De lange, lage CVO Breakout, een custom Softail chopper, is opgefrist met nieuwe wielen en drie prachtige kleurstellingen.

Harley-Davidson CVO-motorfietsen worden gecustomized met de meest exclusieve onderdelen en lakafwerkingen, in combinatie met veel items van Harley-Davidson Genuine Motor Accessories.
Het CVO-programma wordt vaak gebruikt om nieuwe custom-onderdelen en technieken te introduceren voordat deze op de markt komen als losse accessoires.

Elke Harley-Davidson CVO wordt aangedreven door een 1800 cc V-Twin-krachtbron. Dat is het grootste motorblok dat Harley-Davidson bouwt en af-fabriek alleen beschikbaar is op de CVO’s. De 2014 CVO Ultra Limited heeft een nieuw Screamin’ Eagle Twin-Cooled Twin Cam 110 motorblok met een combinatie van luchtkoelings- en precisiekoelingsstrategieën voor optimale performance onder de meest zware omstandigheden en bepakkingen. Andere 2014 CVO-modellen worden aangedreven door het Screamin’ Eagle Twin Cam 110 V-Twin-motorblok met 116.5 ft. lbs.-koppel. Het Assist & Slip Clutch Pack biedt een slipfunctie bij terugschakelen, wat zorgt voor minder druk op de aandrijflijn. De hydraulische koppeling zorgt dat er minder druk op de koppelingshendel en minder onderhoud nodig is. Alle 2014 Harley-Davidson CVO-modellen zijn af-fabriek uitgerust met cruisecontrol, Anti-Lock Braking System (ABS), sleuttelloze start en het H-D Factory Security System, en een indoor/outdoor opslagdekseltje met het CVO-logo.

2014 CVO Softail Deluxe: Nostalgia Meets Luxury. Brede whitewall-banden, de cleane lijnen van het Harley-Davidson Softail-chassis en een opvallende Art Deco-lakafwerking worden gecombineerd met het high-performance motorblok en 100% touringtechniek. Een Road Tech zumo 660 GPS Navigator is geïntegreerd in het ruitje. Afneembare onderdelen – waaronder een makkelijk afneembaar windscherm, zadelkoffers, rekje, rugsteun en passagierszitje – zorgen ervoor dat je de CVO Softail Deluxe in enkele minuten ombouwt van een touringmachine in een boulevardcruiser. Zijn lage zwaartepunt, lage zadel en andere ergonomische details maken de CVO Softail Deluxe een ideale optie voor rijders die wat kleiner zijn. Vol gehangen met chroom, weet je zeker dat je nagekeken wordt terwijl jij je kilometers vreet.

2014 CVO Ultra Limited: dit was al een superpremium touringmotorfiets, maar de CVO Ultra Limited is verder verbeterd dankzij Project RUSHMORE. Daymaker LED verlichting, Reflex gecombineerd remsysteem met ABS en het unieke Twin-Cooled Twin Cam 110 motorblok geven de rijder nog meer vertrouwen. Het Boom!Box 6.5 GT-infotainmentsysteem is een feest voor ogen en oren.
De audioperformance en de vele nieuwe technologische snufjes, waaronder een kleurentouchscreen, Bluetooth connectivity en GPS-navigatie, zijn het beste van het beste. De nieuwe Batwing-kuip is gerestyled en heeft nu een splitstream luchtgeleider om turbulentie rond de helm te reduceren.
De passagierszit is verbeterd voor meer comfort en alle bedieningselementen en meters zijn ergonomisch verbeterd. Naast de Project RUSHMORE features heeft de CVO Ultra Limited ook een verbeterde audioperformance met 75 watt-per-kanaalversterker en Boom! Audio High-Performance Boom! Bagger speakers, geüpgradet GPS-navigatie, premium pull-out bagage en van achteren verlichte hand- en dashboardschakelaars. Gebouwd om het allerbeste in comfort, gemak, vermogen en styling te leveren.
Dit maakt de CVO Ultra Limited een touringmotorfiets voor de rijder die echt alles wil.

2014 CVO Road King: deze high-performance tourer steelt de show op een bike night en rijdt voorop tijdens een weekendtrip. Project RUSHMORE raakt de CVO Road King op een aantal vlakken, waaronder Daymaker LED-verlichting, Reflex gecombineerd remsysteem met ABS, nieuwe, stijvere 49 mm voorvork, nieuw vormgegeven zadeltassen met One-Touch-deksels, nieuwe handbedieningselementen en een nieuw, slanker voorspatbord. De CVO Road King pakt in 2014 ook wat Harley-Davidson Dark Custom styling mee, met allerlei volledig zwarte onderdelen, zoals het stuur, de bedieningselementen, de spiegels, het motorblok en de deksels. Nieuwe, verlengde zadeltassen vouwen zich mooi om de dempers heen en het nieuwe, low-profile tweedelige zadel heeft een makkelijk te verwijderen passagierszitje.
Het high-performance Twin Cam 110 V-Twin-motorblok heeft een nieuw Heavy Breather-luchtfilter en -inlaat.

2014 CVO Breakout: zijn stoere kop en wie-maakt-mij-wathouding combineert deze uitgezakte Softail chopper met superpremium lak en custom details. Drie waanzinnige nieuwe kleurstellingen bedekken handgepolijste stalen delen van de brandstoftank en spatborden met getinte kleuren. Een nieuw bomber-black leren zadeltje heeft tribal details. Contrastchromen turbinewielen en een nieuw chromen tankembleem geven hem net dat beetje extra, terwijl de nieuwe Heavy Breather high-flow-inlaat en -luchtfilter het motorblok highlighten. Gechopte spatborden tonen vette banden. Een chromen, gegoten aluminium olietank, brede chromen vorken en een laag bevestigd cockpitje op een integrale verhoger maken de boel af. Geef gas en laat je gaan!

Bron Harley Davidson