news_nl_Honda-Pro-Racing-Day-2013

 

 

Circuit training en race-event op het TT-circuit in Assen

Met eigen motorfiets rijden op het beroemde TT-circuit in Assen, onder begeleiding van professionele instructeurs; jong talent zien strijden bij de Moriwaki 250 Junior Cup; Pata Honda-coureur Michael van der Mark ontmoeten én proefrijden op de nieuwste motoren van Honda. Dat is een deel van het programma van de Honda Pro Racing Day 2013 die plaatsvindt op 5 juli en wordt georganiseerd door Honda in samenwerking met Ten Kate Racing Products.

Voor het publiek is er meer dan genoeg te zien, maar centraal op deze dag staat natuurlijk het zelf rijden: in vijf sessies verspreid over de dag vergroot men de vaardigheid op het circuit en op de eigen motorfiets. De circuittraining biedt plaats aan drie groepen: minder ervaren rijders, ervaren rijders en sport gridtime rijders. Inschrijven kan nog via de website van CRT Holland.

Ten Kate Racing Products

Het team van Ten Kate Racing Products staat klaar om kosteloos de bandenspanning en vering af te stellen van de motorfietsen van deelnemers aan de circuittraining, zodat zij in optimale omstandigheden van het circuit kunnen genieten.

Jong talent

Honda motiveert het talent van de toekomst en ondersteund onder andere de NSF100 cup en de Honda Moriwaki 250 Junior Cup. In deze klasses krijgt jong talent de kans om zich te ontwikkelen tot wellicht het GP talent van de toekomst.

Op de junior track van het TT circuit zijn demonstraties en een door de KNMV bondscoach Barry Veneman georganiseerde training te zien in de NSF100 en Pocket klasse. De rijders variëren in leeftijd vanaf 6 jaar voor de pocketbikes en 10 tot 14 jaar voor de NSF100 cup.

Moriwaki 250 Junior Cup

De Moriwaki 250 Junior Cup is in het leven geroepen om jonge coureurs in de leeftijd van 12 – 22 jaar klaar te stomen voor het grote werk, zoals de Moto3 of de Red Bull Rookie Cup. Deelnemers krijgen hetzelfde materiaal en dezelfde mogelijkheden, waardoor talent zich snel onderscheidt. Tijdens de Honda Pro Racing Day rijden de deelnemers aan de cup

’s morgens twee kwalificatierondes, waarna in de middag de spectaculaire race te zien is.

Honda motorfietsen

Een uitgebreide modellenlijn Honda motorfietsen is deze dag aanwezig. Alle bezoekers krijgen de gelegenheid hiermee kennis te maken. Zo staat de nieuwste Honda GoldWing, de snelle CBR600RR, de populaire NC700-serie, de nieuwe klassieker CB1100 en natuurlijk Honda’s eigen circuitmonster, de Fireblade klaar voor een testritje.

Honda two-seater

Achterop bij een professional met bloedstollende snelheid over het circuit, dat is een ervaring die je niet snel vergeet. Na afloop van alle trainingssessies neemt een professionele motorcoureur een passagier mee, voor een ronde met een twoseater.

Hiervoor wordt een prijsvraag uitgeschreven waaruit een aantal winnaars wordt geselecteerd.

Pata Honda-coureur Michael van der Mark

De Honda Pro Racing Day wordt afgesloten met een demonstratie van motorcoureur Michael van der Mark. De 20-jarige Rotterdammer is bezig aan een zeer sterk debuutjaar in het WK supersport. Na een aantal keren vooraan te zijn gefinisht staat de Nederlander nu tweede in de WK-klassement.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de circuittraining. Deelname bedraagt 225 euro en dit is inclusief lunch in hospitality-unit, gebruik van professionele racemonteurs en natuurlijk de circuittraining.

Uitgebreide informatie en inschrijfformulier: www.crtholland.nl.

Bron: www.honda.nl