14ZX1400F_40ACGNDLS00D_C_performance sport 

Kawasaki Introduceert de ZZR1400 als Performance Sport met Öhlins en Akrapovic.

De ZZR1400, Kawasaki’s ultieme Sports Touring motor, is de snelste productiemotor ter wereld. De ZZR1400 wordt niet alleen geroemd vanwege zijn speed en ultieme power, maar ook vanwege zijn perfecte handling, gemak van rijden en de enorme souplesse van het motorblok. Niet voor niets is de ZZR1400 recent gekozen tot motor van het jaar in de USA.

Voor 2014 introduceert Kawasaki een Performance Sport Edition van de ZZR1400 om de sportiviteit en hoogwaardige specs van deze unieke motor te benadrukken. De motor zal standaard worden uitgerust met hoogwaardige Öhlins TTX achtervering en met een lichtgewicht Titanium uitlaatsysteem van Akrapovic.

Het unieke gepatenteerde concentrische design van de TTX Öhlins schokbreker is uitgerust met een draaiknop om de veervoorspanning aan te passen, waardoor het nog makkelijker wordt om de verschillende functies van de vering zeer precies in te stellen.

De TTX schokdemper heeft 22 mogelijke instellingen voor ingaande en uitgaande demping en is opgebouwd uit hoogwaardige componenten. De TTX op de ZZR1400 Performance Edition is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen twee bedrijven die streven naar ultieme stabiliteit, optimale handling en comfort.

14ZX1400F_40ACGNDRF00D_C_performance sport

Hiernaast krijgt de ZZR1400 Performance Sport een lichtgewicht Titanium Akrapovic uitlaatsysteem die zorgt voor nog meer performance en de bekende ultieme Kawasaki “sound”.

De ZZR1400 krijgt verder een verhoogd windscherm voor extra comfort bij lange tochten en een nieuw bekleed zadel. De nieuwe ZZR1400 Performance Edition wordt eind 2013 bij de dealers verwacht.

Bron: Kawasaki