xl883l-4

Antilock braking system (ABS).
Standaard op alle 2014 Sportsters behalve de Iron 883™, waar het optioneel is. ABS is ontwikkeld om de rijder controle te laten houden tijdens remmanoeuvres, vooral tijdens suboptimale omstandigheden.
De componenten van het Harley-Davidson-ABS zijn zodanig ontworpen en geplaatst, dat je ze vrijwel niet ziet, waardoor de cleane styling rond de wielen intact blijft. De rijder houdt onafhankelijk controle over zowel de voorrem als de achterrem.

Nieuwe remmen: het voor- en achterremsysteem van alle 2014 Sportsters is opnieuw ontworpen voor premium performance. De remschijf voor is vergroot van 292 mm tot 300 mm. De gerestyled remklauw voor heeft een stijver design en dubbele 34 mm zuigers die 36 procent groter zijn dan de vroegere 25 mm zuigers voor meer remvermogen. Een nieuwe high-efficiency aluminium voorste remcilinder biedt meer frictie voor een beter over-all remgevoel. De achterste remschijf is nog steeds 260 mm, maar de achterste remklauw is gerestyled en geüpdatet met dubbele 38 mm zuigers. Voor- en achterremmen zijn uitgerust met Original Equipment-gevlochten stalen remleidingen die expansie voorkomen en het remgevoel verbeteren. De bevestiging van de koppelingshendel is aangepast aan de styling van de remhendel.

Geïntegreerde elektronica: het volledig nieuwe elektronicasysteem bestaat onder andere uit een nieuwe, analoge speedometer met digitale snelheidsmeter, gerestyled ergonomische handbedieningselementen, een geüpdatet kabelboom en spanningsregelaar, en nieuw olietank- en zijkapdesign waardoor je makkelijker bij de accu en diagnoseterminal kunt komen voor onderhoud. De handbedieningselementen hebben onder andere een linkshandige Trip-switch om door schermdisplays op de nieuwe speedometer heen te toggelen; waaronder een odometer, tripmeter en nieuwe versnellingsindicator en toerendisplay.

H-D Smart Security System: standaard op alle Sportster-modellen biedt het Smart Security System handsfree bediening met sleutelloze startknop en een startactivator die in werking treedt als de rijder in de buurt van de motorfiets komt; de motor kan direct gestart worden. Als de rijder wegloopt van de motorfiets met de activator bij zich, treedt het alarmsysteem automatisch in werking en wordt de startmogelijkheid onderbroken.

Nieuwe uitlaatemissie-features: een geüpdatet uitlaatsysteem biedt volledig gelaste cilinderkoppijpen en nieuwe, verwarmde zuurstofsensoren die verbonden zijn met een gesloten emissiecircuit; dit alles voor verbeterde emissie.

Nieuwe kleuren en graphics: elf nieuwe kleuren en two-tone kleurencombinaties, plus nieuwe graphics zijn mogelijk op de 2014 Sportster-modellen (niet alle kleuren zijn beschikbaar op elk model).

-Drie nieuwe Hard Candy Custom metal flake-kleuren: Hard Candy Volcanic Orange Flake, Hard Candy Voodoo Purple Flake, Hard Candy Chrome Flake.

-Vijf nieuwe effen kleuren: Amber Whiskey, Blackened Cayenne, Morocco Gold, Mysterious Red Sunglo, Charcoal Pearl.

-Drie nieuwe two-tone kleurencombinaties: Mysterious Red Sunglo / Blackened Cayenne Sunglo, Amber Whiskey / Brilliant Silver, Charcoal Pearl / Vivid Black.

Bron Harley Davidson