yamaha xv950r

Yamaha XV950 – Geïnspireerd door het verleden, gebouwd voor de toekomst
Een nieuw tijdperk begint met de introductie van de XV950 en XV950R, twee unieke motorfietsen geïnspireerd door het verleden, gebouwd voor de toekomst. Sterk beïnvloed door Yamaha’s erfgoed en traditie, markeren deze modellen het begin van een nieuwe reeks van Yamaha-motorfietsen die de allernieuwste technologie zal vermengen met een minimalistischeuitstraling voor rijders die op zoek zijn naar de essentie van het motorrijden.

Over de hele wereld ziet men motorrijders die continu bezig zijn met het personaliseren van hun motorfiets waarbij iconische machines van de jaren 1970 en 1980 als inspiratie dienen. Voor 2014 introduceert Yamaha de nieuwe XV950 en XV950R modellen twee ‘’no-nonsense” motoren elk met een unieke uitstraling en persoonlijkheid. Aangedreven door een 58-cubic-inch (942cc) luchtgekoelde V-twin, gehuisvest in een stalen dubbele wiegframe, met een individueleminimalistische uitstraling. En met een ongedwongen en relaxte houding is de XV950 meer dan ideaal om na een dag hard werken heerlijk te ontspannen.

Compact, stijlvol met een lage zithoogte
De nieuwe XV950 modellen hebben een tijdloos karakter en zijn voorzien van een pure ziel zonder opsmuk. Het duidelijk zichtbaar zijn van alle metalen onderdelen, accentueert de pure eenvoud van de XV950, ruig en stijlvol gestript. De nieuwe XV950-modellen vertegenwoordigen Yamaha’s nieuwe design richting waarbij het verleden de inspiratie is voor neo retro Japanse motoren. Het creëren van tijdloze motoren die de pure vreugde en vrijheid uiten, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit of betrouwbaarheid die rijders verwachten van een Yamaha-product. Dat het mengen van de allernieuwste technologie, waaronder een ABS remsysteem, een geavanceerde 3D brandstofinjectie en LED verlichting niet ten koste hoeft te gaan van het minimalistische design ziet men heel duidelijk terug bij het aanschouwen van de nieuwe XV950-modellen.

yamaha-xv950r-02

Motor met de pure power van een street-rod
Bekijk de XV950-modellen eens goed, de machtige V-twin trekt direct uw aandacht. Dat is nog extra aangezet door de afwerking, zoals de gepolijste koelribben, die een effect van hoogwaardige kwaliteit en elegantie oproept. Draai het gas open en ervaar de ongepolijste kracht van het motorblok. Het hart van de XV950 is een 58-cubic-inch (942cc) luchtgekoelde V-twin met vier kleppen, gesmede zuigers en van een keramische composietlaag voorziene cilinderbussen. Deze moderne krachtbron, voorzien van brandstofinjectie, staat garant voor een ware krachtsexplosie op momenten dat dit nodig kan zijn en produceert via de kenmerkende enkele uitlaatdemper een eigen en karakteristiek geluid


Dubbel wiegframe

De XV950-modellen zijn voorzien van een volledig nieuw stalen dubbel wiegframe, zonder een apart subframe. De korte wielbasis (1.570 mm) zorgt voor maximale wendbaarheid in een stedelijke omgeving, en neutrale en stabiele rijeigenschappen tijdens het rijden op de snelweg. De telescopische voorvork (Ø 41 mm) in combinatie met de twee schokdempers achter complimenteren de traditionele look van de XV950-modellen. De XV950R daarentegen beschikt over twee ‘piggy-back’ schokdempers. Om de “no-nonsense” uitstraling nog meer te benadrukken maken de XV950-modellen gebruik van nieuw ontworpen 12-spaaks gegoten wielen vóór en achter. Het geheel biedt de optimale balans tussen prestaties, grip en het gevoel van het wegoppervlak. Dit is een pure motorfiets die Yamaha’s legendarische erfgoed, alsmede zijn traditionele styling, vertegenwoordigd.

Groot keuze aan accessoires
Om rijders te helpen bij het toevoegen van hun eigen persoonlijk tintje aan hun XV950 of XV950R, heeft Yamaha een volledig assortiment aan originele accessoires ontwikkeld. Of het transformeren van hun fiets in een ‘performance bobber’ met een Akrapović slip-on uitlaat, mini-kuip, stiletto zadel, roestvrijstalen remleidingen en een performance luchtfilter deksel of het creëren van een ‘vintage bobber’ met spaakwielen, springer zadel en voorvork cover – de beslissing is aan het individu.

Kleuren
De XV950R zal leverbaar zijn in twee kleuren, te weten Matt Grey en Camo Green. De XV950 zal leverbaar zijn in twee kleuren, te weten Competition White en Midnight Black. Beide modellen zijn leverbaar vanaf eind september 2013.

Klik hier voor meer Yamaha XV950 foto’s.

yamaha-xv950-07

Bron Yamaha