2014_YAM_FJR1300AE_001

Yamaha Motor heeft de sportieve FJR1300 serie voor 2014 uitgebreid met de nieuwe FJR1300AE.
De FJR1300AE zal naast de standaard FJR1300A en de exclusieve FJR1300AS in de line up opgenomen worden. Deze geavanceerde langeafstandsmotor, standaard uitgerust met een elektronisch verstelbaar veersysteem, staat garant voor uiterst comfortabele ritten over lange afstanden.

Elektronisch verstelbaar veersysteem

Met één druk op de knop kunt u de vering en schokdemping aanpassen aan uw persoonlijke wensen. Als berijder kunt u kiezen uit de volgende instellingen, te weten; ‘One-Up’ (één persoon), ‘One-Up with Luggage’ (één persoon met bagage), ‘Two-Up’ (twee personen) of ‘Two-Up with Luggage’ (twee personen met bagage). Bij elke instelling heeft men ook een keuzemogelijkheid voor de demping die ‘Soft’ (comfortabel), ‘Standard’ (standaard) of ‘Hard’ (sportief) ingesteld kan worden, waardoor er twaalf unieke afstellingen mogelijk zijn.

Upside-down voorvork

Om de elektronisch verstelbare vering geschikt te maken voor deze motorfiets, heeft Yamaha de conventionele voorvork van de FJR1300A vervangen door een nieuwe upside-down voorvork.

2014_YAM_FJR1300AE_002

Soepel viercilinder 1.298cc-motorblok met Yamaha Chip Controlled-Throttle (YCC-T)
Yamaha Chip Controlled-Throttle (YCC-T) zorgt voor een bijzonder efficiënte verbranding en een soepele en lineaire afgifte van het vermogen over een breed toerental. Het hoge koppel staat garant voor krachtige acceleratie in iedere versnelling – en het indrukwekkende vermogen stelt u in staat om moeiteloos grote afstanden af te leggen.

Geavanceerde elektronische regelsystemen

De FJR1300AE profiteert van enkele geavanceerde elektronische regelsystemen, waaronder het Traction Control System (TCS) en cruise control. Het inschakelbare Traction Control System (TCS) geeft extra vertrouwen omdat het, wanneer het actief is, achterwielspin voorkomt. Met het Yamaha D-MODE systeem heeft u qua vermogensafgifte de keuze tussen comfort of sportief.

2014_YAM_FJR1300AE_003

Volledig verstelbare ergonomie voor extra comfort

De FJR1300AE heeft een complete reeks gemakkelijk instelbare comfortfuncties voor de beste ergonomie tijdens elke rit. Stel de zadelhoogte en de stuurpositie naar eigen inzicht in. Als de omstandigheden veranderen, wijzigt u met een simpele druk op de knop de windschermhoogte, terwijl u op een warme dag het luchtmanagement systeem eenvoudig kunt instellen voor extra koele rijwind.

Geavanceerd instrumentenpaneel

Om zijn geavanceerde uitrusting van een sportieve toermotor compleet te maken, is de FJR1300AE voorzien van een uitgebreid instrumentenpaneel. Het overzichtelijk instrumentenpaneel bevat aan de linkerzijde een analoge toerenteller, een digitale snelheidsmeter in het midden en aan de rechterzijde een multifunctioneel display.

Onmisbaar bij een toermachine

De FJR1300AE heeft niet alleen een schone, onderhoudsvrije, stille cardanaandrijving, maar is ook standaard uitgerust met afsluitbare zijkoffers, regelbare handvatverwarming en een 12V-aansluiting. Alles is er op gericht deze uiterst potente motorfiets om te vormen tot de ultieme sportieve toermachine.

Kleuren
De Yamaha FJR1300AE zal leverbaar zijn in twee kleuren, te weten Magnetic Bronze en Midnight Black en is beschikbaar vanaf eind oktober 2013. De adviesverkoopprijs van de nieuwe FJR1300AE is
€ 21.999,- (incl. BTW en BPM, exclusief afleverkosten).

Bron: Yamaha