naamloos

Na de succesvolle introductie van de Arai Rebel, begin dit jaar, komt Arai  nu met een voorproefje op de 2014 collectie: Rebel Base Orange.

Begin dit jaar introduceerde Arai een nieuw helm type dat vooral is afgestemd op het groeiende ‘naked’ segment. Omdat dit type motor een andere aerodynamica en zitpositie biedt dan bijvoorbeeld een sport- of tourmotor, is een speciaal voor deze categorie motoren ontwikkelde helm zeer aan te bevelen. De Rebel is dan ook speciaal door Arai voor de rijders van dit type motoren uitgebracht.

De ruige uitstraling van de helm wordt onderstreept door de kin spoiler, die er voor zorgt dat wind en windgeruis geminimaliseerd wordt – net zoals de grote openingen van de zijventilatie en de achterspoiler dat doen. Deze zorgen ook voor extra comfort omdat ze de turbulentie verminderen en de warmteafvoer uit het interieur optimaliseren.

De helm is daarnaast voorzien van Arai´s laatste noviteit, het Facial Contour System. Deze verende wangkussens zorgen voor een verder verbeterde pasvorm, meer comfort en steun. Het bijzondere is dat de wangkussens nu op het kaakbeen rusten, inplaats van op de wangen. Dit gaat het liften en schudden (‘’buffetting’’) van de helm bij (zeer) hoge snelheden effectief tegen, terwijl de helm daarnaast strakker kan zitten zonder dat dit ten koste van het comfort gaat. Dankzij dit ingebouwde verende kussen is dus de pasvorm en het comfort merkbaar verbeterd, maar is de helm nog steeds gemakkelijk op- en af te zetten. Dankzij deze unieke Arai pasvorm en de uitgekiende balans en gewichtsverdeling van de helm wordt de nek minimaal belast en dat zorgt weer voor een comfortabele, en dus veilige, rijbeleving.

Prijs en kleuren
De Rebel Base Orange kost € 659,- net als de bekende Base White. Dit model is ook bij uw Arai dealer leverbaar voor € 559,- in de kleuren zwart en wit. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Kijk voor meer informatie op www.arai.nl of op www.facebook.com/hocopartsnews, ‘Like’ Hoco Parts en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bron: Hocoparts