01.Bor Dobrin, United States Grand Prix 2013

Een nieuwe mijlpaal in een lange racetraditie

Marc Marquéz gefotografeerd door Bor Dobrin tijdens de Grand Prix 2013 in de Verenigde Staten.

Na meer dan een decennium aan de top in de motorracewereld vierde Bridgestone de 200e MotoGP™ Grand Prix die gereden werd op Bridgestone banden. Na de eerste MotoGP™-overwinning in het wereldkampioenschap in 2007 en de primeur van uitverkiezing tot exclusieve bandenleverancier in 2009, vormde de Misano Grand Prix 2013 een nieuwe mijlpaal in de lange en trotse geschiedenis met de MotoGP™.

De 200e Grand Prix op Bridgestone banden was de aanleiding voor de tweede editie van de prestigieuze Bridgestone fotowedstrijd. De eerste werd georganiseerd ter ere van de 100e MotoGP™-overwinning op Bridgestone in 2012, dit jaar volgde het thema de geest van de nieuwe “Everywhere”-campagne van Bridgestone, waarin de spontaniteit en de opwinding van reizen centraal staan.

De top 3, gekozen door een panel experts, werd bekendgemaakt tijdens de uitreikingsceremonie op vrijdag 13 september. De felicitaties gaan uit naar Bor Dobrin die in zijn winnende foto op perfecte wijze de emotie en passie van Marc Marquéz bij zijn eerste MotoGP™-overwinning ooit tijdens de GP in de Verenigde Staten wist vast te leggen.

Op deze foto wordt niet alleen de overwinning van de individuele coureur gevierd, maar is tevens duidelijk dat het belangrijk is dat er achter de coureur een sterk team staat. De 20 beste foto’s waren te zien in de motorhome tijdens de Grand Prix in Misano en zijn te vinden op www.bridgestonenewsroom.eu.

De 200e Bridgestone MotoGP™ Grand Prix is een bewijs voor de niet-aflatende passie van de fabrikant voor motorrijden, innovatie en precisie. Bridgestone kijkt zelfs al verder vooruit om een bijdrage te leveren aan het nog hoger leggen van de lat op motorsportgebied.

 

Bridgestone en de MotoGP™ in één oogopslag

2002 Kanemoto Racing en Proton Team KR waren de eerste teams die Bridgestone banden gebruikten

2007 De eerste MotoGP™-overwinning in het wereldkampioenschap op Bridgestone rubber van Casey Stoner en het Ducati-team

2008 Weer een overwinning in het wereldkampioenschap dankzij de legendarische Valentino Rossi op een Fiat Yamaha met Bridgestone banden

2009 Bridgestone wordt exclusief toeleverancier voor het FIM MotoGP™-wereldkampioenschap

2012 Bridgestone viert de 100e overwinning op Bridgestone banden in Misano

2013 Misano is ook de plaats waar de 200e MotoGP™ op Bridgestone banden wordt verreden

Bezoek www.bridgestonemotorsport.com voor meer informatie over Bridgestone’s roemruchte raceverleden.

Voor meer informatie over Bridgestone’s “Everywhere”-campagne:

www.beeneverywhere.com