Husqvarna crown logo, 1998 version, CMYK colour, Husqvarna defined

Na de overname van Husqvarna door Pierer Industries AG enkele maanden terug, is er nu meer duidelijkheid over de toekomst van het roemruchte merk.  En die toekomst ziet er veelbelovend uit.

Met een voorstelling van het nieuwe 2014 gamma in november op de EICMA in Milaan en een presentatie van het off road gamma in oktober al, is het duidelijk dat er zeer ambitieuze plannen zijn voor Husqvarna.  Meer zelfs, met de off road voorstelling in Zweden, benadrukt men dat men de roots van het merk niet uit het oog wil verliezen.

Velen weten niet dat Husaberg, ook onder de vleugels van Stefan Pierer, ooit geboren werd uit Husqvarna. Meer dan 25 jaar na datum, wordt de technologie van Husaberg weer verenigd met het beroemde merk waaruit het geboren werd. Dat wil zeggen dat Husqvarna in de toekomst o.a. zal gebruik maken van de technologische kennis die Husaberg doorheen de jaren verzamelde en verder zal blijven bouwen aan de eigen unieke stijl waarvoor het ondertussen bekend is.

De productie van de nieuwe motoren verhuist naar het Oostenrijkse Mattighofen, maar voor alle onderdelen die van belang zijn voor de modellen tot en met 2013 blijft de productie op de huidige basis in Italië. Op die manier is er ook geen enkele twijfel over de blijvende beschikbaarheid van de onderdelen voor de motoren van de huidige generatie. Ondertussen is het met ongeduld afwachten hoe de nieuwe line up voor 2014 er zal uitzien. Dat wordt meteen duidelijk in oktober in het thuisland Zweden.

Bron: www.husqvarna-motorcycles.nl