group_high

Het tweede MotoGP ™ raceweekend in de Verenigde Staten begon vandaag met de pre-race persconferentie op het Red Bull US Grand Prix in Laguna Seca, waar Repsol Honda Team huidige klassementsleider Marc Marquez werd vergezeld door Monster Yamaha Tech3 Cal Crutchlow, Yamaha Factory Racing’s Valentino Rossi, NGM Mobile Forward Racing Colin Edwards, Alex de Angelis die de in plaats van de geblesseerde Ben Spies in het Ignite Pramac Racing Team en Nicky Hayden die aangekondigde dat hij in 2014 niet meer voor het fabrieksteam van Ducati zal rijden

Marquez, die nooit heeft gereden op Laguna Seca, kijkt uit naar het aanpakken van de lastige baan: “Ik verwacht minder blinde hoeken. Vooral de banking zal interessant zijn “En het reageren op vragen over hoe hij zich voelde over het feit dat hij de leider in het kampioenschap is , voegde hij:”. Zeker het is goed voor de show, maar het kampioenschap zit heel dicht bij elkaar. Er zitten maar 37punten tussen de eerste 5 rijders.

Crutchlow,: “Het was een goede eerste helft van het jaar, en zonder mijn crash in Barcelona zou het misschien nog beter geweest zijn. De laatste race op de Sachsenring was een sterk resultaat, en ik hoop de vaart erin te houden “Over zijn conditie hij zei:” Na de crash voel ik mij nogal ziek, en elke keer dat ik heb gegeten voel me ik mij ziek. Dus ik heb wat meer controles, maar alles is herstellende. ”

Rossi, die hier een beruchte veldslag had hier in 2008 met Casey Stoner, is op zoek naar verbetering van de laatste race: “Ik hou van het circuit. Het is speciaal en anders. In het verleden was dit 1 van mij betere circuits, behalve in 2008. Sachsenring was een goed weekend voor mij, maar op zondag was ik niet snel genoeg, dus we moeten nog even stappen maken. We moeten het tempo van Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo kunnen evenaren.

marc_high

Hayden, die hier won in 2005 en 2006, vertelde de pers dat dit zijn laatste jaar met Ducati zal zijn. Ik kom niet terug met Ducati in de MotoGP ™ volgend jaar – ik ben nog niet zeker wat ik volgend jaar ga doen. Ik heb een aantal opties die interessant zijn.

nicky_high

Zijn landgenoot Edwards zit in een soortgelijke situatie van onzekerheid over zijn toekomst. Over de vooruitgang van het team en hem zei hij: “Het lijkt wel alsof we het stap-voor-stap voor elkaar krijgen. In Barcelona bracht Bridgestone een achterband mee die mij heel goed beviel, hier rijden we met dezelfde band. Ik heb nog geen duidelijkheid of ik volgend jaar weer voor dit team rij, maar we zijn er mee bezig. Op de vraag: Hoe zit het met je motivatie om als oudste rijder in dit klassement te blijven rijden antwoorde hij: Ik blijf het leuk vinden om wheelies te maken!!

De Angelis was blij met de mogelijkheid om de Desmosedici hier in Laguna Seca te rijden, zeggende: “Dit is een geweldige kans voor mij, maar het zal een heel moeilijk weekend worden! Het is bijzonder kans om te werken met Ducati, en mijn doel is om mijn rondetijd te verbeteren. Hij had enige tijd eerder op de fiets in Misano gereden en merkte op: “Het is de snelste machine waarop ik ooit heb gereden. ”

Bron: MotoGP